Stakleno-aluminijske fasade

O stakleno-aluminijskim fasadama

Stakleno-aluminijske fasade neizbježan su element u suvremenoj arhitekturi. Tijekom godina, razvojem sustava stakleno-aluminijskih fasada, omogućena je izvedba nevjerojatnih i zadivljujućih fasada.

Stakleno Aluminijske Fasade

Stakleno-aluminijske fasade sastoje se od nosive aluminijske podkonstrukcije, koja se izrađuje od aluminijskih fasadnih profila, a ispunu čini najčešće IZO staklo. Postoje četiri vrste stakleno-aluminijskih fasada:

1

Kontinuirana

2

Strukturalna

3

Polustrukturalna

4

Element fasada

Stakleno Aluminijske Fasade

Kontinuirane fasade

Sastoje se od dugih vertikalnih i manjih horizontalnih ekstrudiranih alu profila koji čine aluminijski okvir. Vertikalni profili ovješeni su na betonsku konstrukciju te je tako osigurana velika nosivost fasadnog sustava. Ovaj tip fasade se najčešće koristi radi mogućnosti prilagodbe širokom spektru estetskih zahtjeva i radi ekonomske prihvatljivosti. S vanjske strane fasade vidljiv je aluminijski okvir koji se sastoji od profila kape i koji cjelokupnoj fasadi daje upečatljiv izgled.

Strukturalne
fasade

Izvedbom su vrlo slične kontinuiranim fasadama, ali umjesto kape, s vanjske se strane zračnost između fasadnih polja ispunjava strukturalnim ljepilom. Na taj način dobijemo elegantniji izgled kompletne fasade.

Stakleno Aluminijske Fasade
Stakleno Aluminijske Fasade

Polustrukturalne fasade

Posebnost ovog tipa fasada je drugačiji koncept sustava profila od kontinuirane i strukturalne fasade, radi kojeg je nemoguće razlikovati polja prozora i fiksna polja fasade. Rub svakog polja čini tanki aluminijski okvir te tako sva polja izgledaju identično, i fiksna i prozorska.

Element fasade

Alu-kon u portfelju ima razvijen vlastiti sustav element fasada. Sustav je razvijen od strane naših inženjera te je korišten više puta tokom godina. Samonosiva jednostruka ili dvostruka element fasada je toplinski izolirana višeslojna aluminijska konstrukcija za višekatne objekte i sastoji se od pojedinačnih modula (E-element) koji se gotovi dopremaju na gradilište. Tako radionički prefabricirani elementi osiguravaju brzu montažu i maksimalnu kvalitetu kroz kontrolu u procesu proizvodnje te kvalitetnim rješenjima montažnih spojeva. Dimenzije elemenata rade se prema arhitektonskom nacrtu u različitim širinama i visinama etaže. Tip i raspored otvaranja polja usuglašava se za svaki projekt s odgovornim projektantom.

Stakleno Aluminijske Fasade

Najznačajniji projekti na kojima se koristio naš sustav su Poslovni kompleks Green Gold, Hotel Hilton i Poslovna zgrada Zapruđski otok.

Green Gold

SAZNAJTE VIŠE

DoubleTree by Hilton Hotel Zagreb

SAZNAJTE VIŠE

Poslovna zgrada Zapruđski otok

SAZNAJTE VIŠE
Arrow

Zašto ALU-KON?

Alu-kon je u svojem dugogodišnjem radu prikupio veliko iskustvo u ovom području, koje nam omogućava da realiziramo sve Vaše želje i potrebe u pogledu fasadnih sustava. Specijalizirali smo se za poslovne i javne zgrade koje kao kompletnu ovojnicu imaju kombinaciju stakleno aluminijskih fasada, aluminijskih prozora i ventiliranih fasada, koristeći pritom sustave profila i obrađena stakla koja postižu visok stupanj toplinske i zvučne izolacije.

Schuco Logo
Wicona Logo
Feal Logo